top of page

Fogékszer

 

 

A fogékszer katalógusból választható, amelyet a fogfelszín sérülése nélkül, tartós, ragasztásos technológiával rögzítünk Önnek.

 

A fogékszer lehet strassz kő, vagy valamilyen nemesfémből készített motívum. Növekvő divat manapság a fogékszer, amelybe még a kristályok értékesítésével foglalkozó világcég is beszállt. A fogékszert többnyire valamelyik felső metszőfog elülső csücskére helyezzük fel. Mérete változó (a kicsi, ízléses mellett előfordul a szemérmetlenül hivalkodó nagyságú is – nem ajánljuk), A formai változatosság is lenyűgöző, ókori civilizációk motívumaitól  a modern világunk emblematikus szimbólumáig, szinte mindennel ékesíthetjük fogainkat.

 

A legfontosabb szempont a harmónia, milyen összhangot teremt majd fogsorunkkal a választott ékszer a felhelyezést követően.

 

Az ékszert egy olyan speciális ragasztóval illesztjük a helyére, amelyet a fogászat más területein is alkalmazunk. Ennek köszönhetően általában fél évig marad fent a fogfelületen, de ez az időtartam több tényezőtől is függ: viselőjének táplálkozási szokásaitól, esetleges harapási rendellenességeitől, esetleg az ékszer elhelyezkedésétől.

 

Tartósabb volna, ha fúrt lyukba rögzítenénk a követ, de a legtöbb fogorvossal együtt mi is azon az állásponton vagyunk, hogy az egészséges fog megfúrása egy ékszer felhelyezése okán nagy felelőtlenségre vallana. Egyébként is egyszerű és gyors egyenesen a fogzománcra ragasztani. Az igazsághoz tartozik, az ékszer és a fog között marad egy pici rész, amely akár elindíthatja a terület szuvasodását, - a szájhigiénia nagyon fontos tényező.

 

Ha ráuntunk a választott ékszerre, természetesen nem kell kétségbe esnünk, hiszen egyszerűen és könnyen eltávolíttathatjuk, illetve kicseréltethetjük egy újabb, más méretű, formájú, színű darabra.

 

A fogékszer kapcsán nem árt figyelembe vennünk, hogy elégtelen szájhigiénia esetén kevés esély van arra, hogy ezek a díszek sokáig a fogunkon maradjanak. Mielőtt döntenénk, el kell gondolkodnunk, milyen állapotúak azok a fogak, amelyekre mások figyelmét szeretnénk felhívni.

 

válaszzon katalógusunkból
bottom of page