top of page

 

A lézersebészet előnyei
 

- Vérzésmentes  operációs terület

- Fájdalommentes beavatkozás

- Gyuladáscsökkentő hatás

- Lágyrész sebek gyors regenerálódása és hámosodása

- Minimális traumával járó sebészeti beavatkozás

- Ödémamentes sebgyógyulás


Az elmúlt években a páciensek részéről megnőtt az érdeklődés az olyan fogászatok iránt, ahol  a fogászati kezelésekhez lézerkészüléket használnak.A fogászati lézerek közül a nagyteljesítményű multifunkciós sebészeti diódáké a legnagyobb népszerűség. A gyártói fejlesztések hatására egyre több beavatkozáshoz használják.
 

BIOSTIMULÁCIÓ, SEBEK GYÓGYÍTÁSA, GYULLADÁSOK, AFTA, HERPESZ KEZELÉSE


A lézer biostimulációs hatása az implantológiában is hatékonyan alkalmazható. Csökkenti a csontleépülést és serkenti a csontappositiót . Vizsgálatok igazolják, hogy a lézerkezelés a vertikális csontképződést jelentősen stimulálja.
A szoftlézer terápia mások fontos hatása a gyulladás csökkentés és a sebgyógyulás elősegítése. A lézeres biostimulációnak széleskörű alkalmazása lehetséges. Parodontosis, parodontitis, gingivitis, afta, herpesz, fogszabályozást kísérő jelenségek, tasakok stb. hagyományos kezelése kiegészítve a lézer kezeléssel gyorsabb sebgyógyuláshoz, a csontregenerációs folyamatok megindulásához, a gyulladás gyors szanációjához vezethet.

 

ENDODONCIA, LÉZERREL ASSZISZTÁlT GYÖKÉRKEZELÉS


A DenLase szaggatott üzemmódban használható endodonciai beavatkozásokra. Az esetek döntő többségénél 200 µm-os szállal sterilizálható gyökércsatorna.  A gyökértömés azonnal, sokszor egy kezelés alkalmával megoldható.

 

SEBÉSZETI ÉS IMPLANT BEAVATKOZÁSOK


Pre implanológiai beavatkozások
Az implantátum behelyezés előtti időszakban számos lágyrész beavatkozásra lehet szükség. A lézer sebészet segítségével egy pillanat alatt lehet fenulumok átmetszését, hyperplasiák megszüntetését, nyálkahártya korrekcióját elvégezni.
A szájüreg jó higiénés viszonyainak biztosítása az implantáció elengedhetetlen feltétele. Az implantációra kerülő betegek döntő többsége szenved paradontális  problémáktól. A lézer segítségével a gyulladási folyamat megszüntethető. Emellett az osteoblastok stimulációja révén csont appozícióra és jelentős növekedésre ad esélyt.

 

Az implantátum feltárása
Az osszeointegráció idejének letelte után a sebészeti lézerek a legalkalmasabbak az implantátum feltárására a lágyrészek minimális traumával járó eltávolítása. A keletkező lágyrész seb gyors hámosodása jó ínyszéli záródást eredményez.


Protetikai lézeres beavatkozások
A csonk előkészítés végén dióda lézerrel a sulcus gyorsan kezelhető, a lenyomatvételhez kedvező vérzésmentes feltételeket biztosít.


PARODONTÁLIS TASAK KEZELÉSE LÉZERREL
 

A dióda lézerek számos kísérleti és klinikai vizsgálat tapasztalata szerint a legalkalmasabbak a gyökérfelszín kezelésére. A parodontális tasakok kezelésének fő célja a gyulladás csökkentése, a vérzés megszüntetése, új tapadás létrehozásának elősegítése, csont újraképződés feltételeinek megteremtése. Csak a megfelelően biokompatibilis felszín esetén lehetséges a jó tapadás létrejötte. A DenLase használatával aparodontális tasakokban jelentős baktérium szám csökkenés érhető el. Az eltelt másfél évtizedben a klinikai gyakorlat a dióda lézeres tasak kezelést, az evidenciákon alapuló fogászati eljárások közé emelte.


PERIIMPLANTARIS LÉZER KEZELÉSE


Periimplantaris tasak lézeres kezelése új és hatékony lehetőség az implantátum megőrzésére. A lézer kezelés az implantátum és a csont tasak felszínét dekontaminálja. A kezelést követően szoftlézeres  terápia alkalmazható.

 

DENTINT IS ÉRINTŐ MÉLYFEHÉRÍTÉS


A lézeres fogfehérítés a klinikai gyakorlatba hatékony és biztonságos megoldássá vált. A hullámhossznak megfelelő fehérítő anyaggal használva valódi lézeres, dentin állományt is érintő mélyfehérítési eljárás végezhető. A normál LED vagy plazmalámpás technológia hatására csipán fototermikus fogfehérítő hatás jön létre a zománc állományban. A DenLase lézer fénye esetében viszont mélyen a dentin rétegben létrejött fotokémiai fogfehérítő hatásról beszélünk.
 

bottom of page